Annons

Annons

Receptet för en lyckad kväll…

Fläskfilé med honung och lime

Glaze kan du använda under hela grilltiden, men honung gör att köttet lätt bränns därför tillsätter vi det först mot slutet.

Fläskfilé med honung- & lime

4 port

700 g fläskfilé

Glaze

4 msk smält smör

Annons

rivet skal av 1 lime

1½ tsk kinesisk soja

1½ tsk sambal oelek

3 tsk flytande honung

½ dl finhackad persilja

Serveringsförslag

kokt potatis

sallad

valfri sås

 

Gör så här

1. Putsa köttet fri från hinnor.

2. Blanda smör, limeskal, soja och sambal oelek. Pensla hälften av blandningen på köttet.

3. Grilla fläskfilén på indirekt värme tills du har en innertemperatur på ca 70°.

4. Tillsätt honung i resten av glazen och pensla köttet vid slutet av grillningen.

5. Skär köttet i skivor och strö över persilja.

Av: Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…