Annons

Annons

Lyxig wienernougat

Så lätt det är att göra sin egen wienernougat! Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.

Annons

wienernougat

ca 30 bitar

200 g mjölkchoklad
250 g nougat
25 g pistaschnötter
100 g rostade mandelspån

 

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.

2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.

3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.

Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.

 

Läs mer:

Dubbelnougat med nötter

Prinsessrulle med daim och nougat

Mumsig marsipanlimpa

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…