Annons

Annons

Örtdoftande vitlöksbröd

Fyll kuvertbröden med örter, smör och vitlök. Resultatet blir ett fantastiskt gott bröd med massor av smak. Passar perfekt till soppa eller på buffébordet.

Dela
(1)

recept-vitloksbrod

Att baka sitt eget vitlöksbröd bli ljuvligt gott. Bild: Pontus Ferneman

Recept lättbakat vitlöksbröd

ca 30 st

8  ½– 9 dl vetemjöl

100 g smör

½ msk strösocker

3/4 tsk salt

25 g jäst

3  ½ dl mjölk, kall

1 ägg

Örtfyllning

75 g smör

½ –1 vitlöksklyfta

2  ½ dl hackade färska örter, t ex timjan, mejram & persilja

Annons

flingsalt

Pensling

1 ägg

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Blanda vetemjöl (8   ½ dl) med smör, socker och salt till en smulig deg.

2. Lös jästen i mjölken och tillsätt ägget. Rör ner det i den smuliga degen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.

3. Örtfyllning: Bryn smöret lätt. Ta från värmen och rör i riven eller pressad vitlök. Låt svalna. Blanda i örterna.

4. Dela degen på mitten. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 45×20 cm. Bred på fyllningen. Strö på flingsalt, mängd efter smak. Rulla samman och platta till. Skär varje längd i 15 bitar. Lägg bitarna med skarven neråt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

Baka också:

Enkelt och supergott korgbröd

Baka_Paskbrod


Läs mer om:

Dela
(1)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…