Annons

Annons

Vinbärskaka med marängtäcke


Att baka med vinbär är så tacksamt! Det syrliga gifter sig perfekt med det söta. Servera gärna en klick vispad grädde till kakan som du enkelt gör i långpanna.

Dela
(0)

Vinbärskaka med marängtäcke

Syrliga vinbär och söt maräng – så gott ihop! Foto: Pontus Ferneman

Recept vinbärskaka med 
marängtäcke

ca 18 st

225 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
100 g fint hackade nötter
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3–4 dl vinbär

Maräng
2 äggvitor
1½ dl strösocker

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda mjöl, nötter, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten.

2. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av 
ugnen ca 15 min.

4. Maräng: Vispa vitorna till ett fast skum medan kakan är 
i ugnen. Tillsätt sockret lite 
efter hand under fortsatt vispning. Vispa till en blank och styv smet.

5. Ta ut kakan ur ugnen. Fördela bären ovanpå kakan och spritsa marängen ovanpå.

6. Grädda i mitten av ugnen 
ytterligare 20–25 min. Vakta noga så att marängen inte får för mycket färg.

 

Baka också:

Saftig butterkaka med mandelkräm

Butterkaka med mandelkräm



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…