Annons

Annons

Varm smörgåstårta med ost och skinka

Varm smörgåstårta är bland det godaste som finns! Prova den här med fyllning av skinka, chorizo, champinjoner och ost – en smörgåstårta med extra allt helt enkelt!

Dela
(1.52k)

varm-smorgastarta-recept

Varm smörgåstårta är både gott och festligt – och dessutom lätt att göra.

 

6 landgångsbröd

Fyllning
200 g skogschampinjoner
1 purjolök
1 gul paprika
smör till stekning
3 chorizokorvar el andra kryddstarka korvar
100 g rökt skinka
3 msk finhackad timjan
200 g färskost (grillad paprika-smak)
3 dl riven lagrad ost

Annons

Topping
1 tsk sambal oelek
2–3 msk chilisås
150 g färskost (grillad paprika-smak)
3 dl riven lagrad ost

Garnering
150 g cocktailtomater
10–12 skivor parmaskinka
10–12 skivor salami
3 msk stora kapris
rucolasallad el basilikablad
75 g gräddädelost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Fyllning: Ansa och skiva svampen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och fintärna paprikan. Fräs detta blankt utan att det får färg i smör i stekpanna. Häll över i en bunke.

2. Skär korvarna i tunna skivor. Strimla skinkan. Bryn korv och skinka i smör i stekpanna. Vänd ner i bunken med grönsakerna och svampen. Tillsätt timjan.

3. Placera två landgångsbröd tätt tillsammans i en bakpappersklädd långpanna. Bred ut färskosten på bröden. Bred hälften av fyllningen på färskosten. Strö över hälften av den rivna osten och placera två landgångsbröd ovanpå fyllningen.

4. Lägg på ett nytt lager med resterande fyllning och ost. Avsluta med de sista två landgångsbröden. Tryck till lite med handen.

5. Topping: Blanda sambal oelek och chilisås och bred över tårtan. Bred på färskosten och strö över riven ost. Grädda strax under mitten i ugnen 15–18 min. Dra över tårtan på ett serveringsfat eller en skärbräda.

6. Garnering: Halvera cocktailtomaterna. Lägg dem i mitten på tårtan. Snurra ihop skinkskivorna och garnera med dem, salamiskivor, kapris och rucola eller färsk basilika. Smula lite ädelost över.

 

Läs mer:

Smörgåstårta med smak av Italien 

Varm smörgåstårta med kantareller

Varm kycklingmacka med mango och ädelost 

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1.52k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…