Annons

Annons

Varm smörgåstårta med kantareller

Överraska med ljuvlig kantarelltårta – som dessutom är busenkel att laga! Förbered 
gärna fyllningen till den varma smörgåstårta, sedan är det bara att lägga ihop och 
gratinera.

Dela
(392)

Varm smörgåstårta med kantareller

Satsa på kantarelltårta som fredagsmys! Foto: Pontus Ferneman

Recept varm smörgåstårta med kantareller


6–8 port

3 kakor havretrippel från 
Polarbröd

Fyllning
½ grillad kyckling
400 g kantareller
smör till stekning
250 g körsbärstomater
1 liten squash
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g spenat
1 dl hackade hassel
nötter
2 dl crème fraiche
200 g riven ost
färsk timjan
salt och peppar

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Fyllning: Rensa kycklingen från ben och skär kycklingköttet i bitar. Stek kantarellerna i smör. Dela tomaterna.

2. Tärna squashen fint. Skala och hacka löken, strimla spenaten. Stek i smör några min. Tillsätt hasselnötter och rör i crème fraiche och hälften av den rivna osten. Krydda med timjan, salt och peppar.

3. Varva squashblandning, kyckling, kantareller och bröd på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med kantareller, tomater och resten av osten. Gratinera i ugn ca 15 min.

 

Läs mer:

Tomat- & kantarellbruschetta

Lyxig pizza med kantareller och fikon

Pannkaksrulle med kantareller

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!


Läs mer om:

Dela
(392)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…