Annons

Annons

Vanilj- och kolafyllda långpannerutor

Lättbakade veterutor i långpanna som fylls med vanilj, kola och choklad. En riktig succékaka som räcker till många!

Annons

Vanilj- och kolafyllda långpannerutor

24–30 st
25 g jäst
3½ dl mjölk, 22°
¾ dl strösocker
2 krm salt
7½–8 dl vetemjöl special
100 g smör, mjukt

Fyllning
100 g smör, mjukt
150 g färskost, typ philadelphia
2 dl florsocker
1½ msk vaniljsocker
30–40 kolafyllda chokladbitar, typ Center

Pensling och garnering
1 ägg
ev 75–100 g choklad, ljus el mörk
ev florsocker

Ugn 200°

Gör så här

1. Lös jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt, mjöl samt smöret klickvis. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa under duk 1–1½ timme.

2. Platta med hjälp av blöta händer ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×40 cm. Låt jäsa under duk ca 30 min.

3. Fyllning: Rör samman smör, färskost, florsocker och vaniljsocker. Markera fördjupningar i degen till fyllningen. Tryck ner fyllningen och en chokladbit i varje grop. Pensla degen med lätt uppvispat ägg.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

5. Garnera ev med smält ringlad choklad och pudra ev med florsocker före servering.

 

Läs mer:

Nutellaknyten med mandelmassa

Blåbärsbullar de luxe

5 sätt att variera fyllningen i dina bullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(110)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…