Annons

Annons

Festlig köttfärspaj med smak av tacos

Festlig tacopaj som är godast att äta varm och gärna med krispiga nachochips. Recept på den goda pajen med tacofärs hittar du här!

Annons

Krämig tacopaj

4 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

 

Fyllning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

500 g blandfärs

1 burk avrunna majskorn, ca 150 g

1–2 påsar tacokrydda, efter egen smak

2 dl tacosås

1 gul paprika

 

Äggstanning

3 ägg

2 dl gräddfil

1½ dl riven lagrad ost, t.ex. västerbottensost

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Garnering

tomater

basilika

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila svalt ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Finhacka lök och vitlök. Fräs löken blank i smör utan att den tar färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Rör då och då. Tillsätt majs, kryddmix och tacosås, låt puttra några min. Fördela färsröran i pajskalet.

4. Äggstanning: Rör ihop ägg, gräddfil, ost, salt och peppar. Häll det över pajen, peta med en gaffel så att det rinner ner.

5. Kärna ur och skiva paprikan och lägg på pajen. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, täck med folie om den får för mycket färg. Pajen ska stanna helt. Garnera med tomat och basilika.

 

Läs mer:

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Lovisa Norrsell

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(518)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…