Annons

Annons

Njut av läckra sockerbullar med nötfyllning

Älskar du också goda vetebullar med nötter? Då är de här sockerbullarna med en blandning av mandel
massa, bittermandel och 
pistaschnötter något för dig! Knaprigt och gott!

Dela
(2)

Sockerbullar med nötfyllning

Mumsa på saftiga vetebullar med knaprig nötfyllning!

Recept vetebullar 
med nötfyllning

ca 48 st

50 g jäst
5 dl mjölk, rumstemp
3/4 tsk salt
½ tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
13½–14½ dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt

Fyllning
100 g smör
300 g riven mandelmassa
3–4 rivna bittermandlar
ca 50 g hackade pistaschnötter

Annons

Garnering
1–2 msk smör
strösocker

Ugn 225–250°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör först ut den i lite av mjölken och häll sedan i resten.

2. Tillsätt salt, kardemumma, socker, ägg och ca hälften av mjölet. Klicka i det mjuka smöret.

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 tim.

4. Dela degen i bitar, rulla till bollar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa ca 30 min.

5. Fyllning: Rör samman smör, mandelmassa, mandlar och pistaschnötter. Spritsa fyllningen i bullarna genom att trycka in tyllen i degen. Låt jäsa ytterligare ca 10 min.

6. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min.

7. Garnering: Pensla bullarna med smält smör och strö på socker.

 

Läs mer:

Sockerbullar med vaniljfyllning

Sockerbullar med äpple och kanel

Vegabullar med pistaschnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…