Annons

Annons

Snabb kycklinggratäng med parmesanost

Vår snabba kycklinggratäng är otroligt god och lättlagad! Blanda kyckling med en krämig sås som du rör ihop av crème fraiche, ost, persilja och kryddor. Du serverar allt det goda i en form – perfekt när du vill ha ett recept på snabblagad och god vardagsmat.

Annons

Snabb kycklinggratäng

4 port

500 g kycklinginnerfilé el kycklingfilé
3 dl crème fraiche
30 g riven parmesanost (0,6 dl)
salt och peppar
½ tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja

Tillbehör
kokt ris och sallad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Bryn kycklinginnerfiléerna i smör tills de fått fin färg. Använder du kycklingfiléer så dela dem på längden innan du steker dem.

2. Blanda crème fraiche, parmesan, salt, peppar, chiliflakes och persilja. Bred ut krämen i botten av en smord ugnsform.

3. Vänd ner kycklingen i formen och tillaga i ugn ca 20 min.

4. Koka riset under tiden och blanda samman en sallad. Servera kycklingen med riset och salladen.

 

Läs mer:

Snabb chilikyckling i form 

Gratäng med kyckling och pesto

Whiskykyckling med klyftpotatis

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(454)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…