Annons

Annons

Smörrebröd med lax och senapsmajonnäs

Danskarna kan det här med goda smörgåsar till lunch – eller vad sägs om rökt lax, ägg och senapsmajonnäs som samsas på en skiva gott rågbröd?

Dela
(107)

Smörrebröd med lax

Lax, ägg och senapsmajonnäs – vad mer kan man önska sig på ett smörrebröd? Foto: Ulf Svensson

Recept laxmacka med senapsmajonnäs

4 st

4 ägg
2 msk smör
4 skivor grovt rågbröd
4 salladsblad
400 g rökt lax i tunna skivor
4 rädisor

Senapsmajonnäs
11/2 dl majonnäs
1 msk stark senap

Strössel
1/2 rödlök
3 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök

Annons

Gör så här

1. Lägg äggen i kallt vatten och sjud dem 9 min (mät tiden från det att vattnet börjar koka).
 Spola dem kalla, skala och skär dem i klyftor.

2. Senapsmajonnäs: Blanda majonnäs och senap.

3. Bred smör på brödet och lägg på salladsblad, laxskivor och ägg.

4. Lägg en klick majonnäs (eller spritsa ut den) på toppen. Skiva rädisorna och lägg på.

5. Strössel: Skala och hacka rödlöken. Blanda med dill och gräslök. Strö strösslet över smörgåsarna.

 

Läs mer:

Smörrebröd med lax och räkor

Läckert smörrebröd med lax och pepparrot

Laxsmörgås med färskost


Läs mer om:

Dela
(107)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…