Annons

Annons

Gyllene smördegsknyten med kantareller

Av fryst smördeg gör du läckraste små knyten med ricottaost och kantareller. Frasigt, knaprigt och krämigt. Mums!

Dela
(5)

Gyllene smördegsknyten

Frasiga och festliga kantarellknyten. Och i samma form! Foto: Pontus Ferneman

Recept gyllene 
smördegsknyten med kantareller


8–10 st

1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g
300 g kantareller
2 msk smör
salt och peppar
250 g ricottaost
1 näve rucolasallad
50 g valnötter el hasselnötter
2 msk hackad färsk rosmarin

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tina smördegen. Dela smördegsplattorna mitt itu. Smörj ett muffinsbleck och tryck ner smördegsplattorna.

2. Hacka kantarellerna och stek i smör, salta och peppra. Tillsätt ricotta, låt puttra några min.

3. Hacka rucola och nötter. Rör ner i stekpannan med rosmarin.

4. Klicka ut fyllningen i smördegen och tillaga i ugn 12–15 min.

 

Läs mer:

Läckra kantarellkrustader

Ost- & kantarellfyllda paprikor

Svamplycka



Läs mer om:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…