Annons

Annons

Skurna mandelpepparkakor

Spröda, skurna pepparkakor med mandel. Vårt lyxigt goda recept passar dig som hellre vill skära pepparkaksdegen i tunna skivor än kavla den.

Annons

Skurna mandelpepparkakor

ca 100 st

200 g smör, mjukt
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2½ tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1½ tsk malda kryddnejlikor
5½–6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl hackad pistaschmandel

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker, sirap och kryddor smidigt.

2. Blanda 5½ dl av mjölet (spara resten till utbakningen) med bikarbonaten. Rör ner det i smeten tillsammans med pistaschmandlarna. Forma till två rektanglar eller längder (à ca 25×7 cm). Vira in i plastfolie och låt stå i kylen över natten.

3. Skär i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

 

Läs mer

Mjuk pepparkaka

Pepparkakssnitt

Pepparkakscheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…