Annons

Annons

Skånsk äggakaga med lingon och bacon

Skäm bort dig själv med god mat! Med enkla medel kan du laga härliga rätter som har det där lilla extra. Testa skånsk äggakaga med knaperstekt bacon!

Dela
(3.74k)

Skånsk äggakaga

Snabbt och lätt fixar du god mat till dig själv!

Recept skånsk äggakaga med bacon

Hemligheten i en riktigt god äggakaga är sockret, det lärde sig vår matredaktör Britt Mari vid ett besök på Kulturens Östarp utanför Lund. Sedan dess gör hon aldrig äggakaga utan socker. 
Men det går såklart att utesluta.

Annons

1 port

2 små ägg
1/2 dl vetemjöl
11/2 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk strösocker
smör till stekning

Tillbehör
150 g bacon
2 msk rårörda lingon el
lingonsylt

Gilla Hemmets på Facebook

Garnering
gräslök

Gör så här

1. Vispa ägg, mjöl, mjölk, salt och socker till en jämn smet.

2. Värm ett litet stekjärn, ca 18 cm i diam, på högsta värme och lägg i en klick smör. När smöret är nötbrunt häller du i smeten och sänker värmen till hälften.

3. Rör sakta i smeten med en träslev och lossa sjok från botten så att det brynta hamnar mitt i smeten (som blir mer och mer marmorerad). Låt kanterna vara, de ska bli stöd.

4. När smeten är krämig över hela ytan trycker du in kanterna mot mitten.

5. Vänd upp äggakagan på ett vattensköljt grytlock. Höj värmen igen och lägg en smörklick i stekpannan. Låt äggakagan
glida ner i pannan igen. Stek
ytterligare någon min.

6. Stek baconet knaprigt.

7. Servera äggakagan med bacon och lingon. Strö över gräslök.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(3.74k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…