Annons

Annons

Fin sandkaka med kristyr

En klassisk sandkaka är perfekt att baka om man vill förbereda i god tid inför kalaset, eftersom den blir ännu godare om den får stå och safta till sig en dag.

Dela
(0)

Klassisk sandkaka

Härlig sockerkaka med kristyr och en skvätt konjak för extra fin smak! Foto: Pontus Ferneman

Recept klassisk sandkaka med kristyr

10–12 bitar
225 g smör, mjuk
2½ dl strösocker
3 ägg
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Kristyr
ca 2 dl florsocker
½ äggvita

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här:

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under 
omrörning. Tillsätt konjaken.

2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ 
liter.

3. Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 35 min. Låt svalna.

4. Vispa florsocker och äggvita till en kristyr. Dekorera kakan.

 

Läs mer:

Klassisk citronsockerkaka

Extra saftig sockerkaka

Lättfixad limesockerkaka


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…