Annons

Annons

Saftig sockerkaka med kanelrand

Du piggar lätt upp sockerkakan genom att smaksätta den med kanel och rörsocker – så enkelt och så gott!

Dela
(63)

Sockerkaka med kanel

Ta en tugga av sockerkakan och känn den härliga kanelsmaken inuti! Gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept saftig sockerkaka med kanel

10–12 bitar
75 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl gräddfil

Fyllning
3/4 dl rörsocker
2 msk mald kanel

Ugn 175°


Gör så här:

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

Annons

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten tillsammans med smöret och gräddfilen. Blanda rörsocker och kanel.

3. Häll ca ²∕3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1½ 
liter. Strö på kanelsockret och häll på resten av smeten.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 35 min.

 


Läs mer om:

Dela
(63)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…