Annons

Annons

Saftig citronkaka med kokos och punschglasyr

Pigga upp en klassisk citronsockerkaka med läcker punschglasyr och söta kokosflingor! Så lättbakat och så gott!

Dela
(178)

Citronkaka med punschglasyr och kokos

Saftig kaka som lyfts av 
glasyren och kokosflingorna.

Recept saftig citronkaka med punsch

ca 16 bitar

175 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
½ dl vatten
1½ msk pressad citronsaft
rivet skal av ½–1 citron

Annons

Punschglasyr
2 dl florsocker
1 msk punsch
1–1½ msk pressad citronsaft el vatten
kokosflingor

Ugn 175°

Gör så här

1.  Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med smöret 
i äggsmeten. Tillsätt vatten, citronsaft och -skal. Häll smeten 
i en smord och bröad form, ca 2 l.

3.  Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 45 min.

4. Punschglasyr: Rör samman florsocker, punsch och citronsaft. Ringla glasyren på kakan. Strö på kokos.

 

Läs mer:

Citronsött till fikat

Klassisk citronsockerkaka

Baka med citrus – gott och vitaminrikt!

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(178)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…