Annons

Annons

Saffranskladdkaka med rårörda lingon

Kladdkaka med saffran och vit choklad hör jul och advent till. Vårt recept på saffranskladdkaka ger verkligen en perfekt kladdig kladdkaka! Att servera rårörda lingon till gör kladdkakan extra festlig. 

Annons
Saffranskladdkaka med rårörda lingon

Gyllene kladdkaka – så enkelt och så gott med saffran och vit choklad.

10–12 bitar
1 kuvert (½ g) saffran
½ msk konjak el strösocker
150 g vit choklad
125 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Rårörda lingon
200 g frysta lingon
2–3 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mortla saffranet i konjak. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta smörkastrullen från värmen. Rör i saffranet. Blanda i chokladen och rör tills den smält.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diam.

3. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 20 min. Låt svalna och ställ den sedan i kylen.

4. Rårörda lingon: Tina lingonen och blanda med socker.

5. Servera kakan med lingon och en klick lättvispad grädde.

Tips! Låt kakan stelna i kylen, gärna över natten.

 

Läs mer:

Snabb butterkaka med saffran

Saftiga saffransmuffins

Saffransskorpor med choklad och apelsin 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(328)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…