Annons

Annons

Saffrans- och kanelkaka i långpanna

Lättbakad saffrans- och kanelvetekaka i långpanna. Vårt recept på saffransvetebröd är både enkelt och gott – tryck ut degen i formen, klicka i fyllning, grädda och njut! 

Annons
Saffrans- och kanelkaka i långpanna

Kanelvetebröd i långpanna.

25 bitar
3/4 pkt jäst
3½ dl rumstemp mjölk
1–2 kuvert (à ½ g) saffran
1 dl strösocker
10–11 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
½ tsk salt

Fyllning
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1½ msk malen kanel

Glasyr
2 dl florsocker
ca 1 msk vatten

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, saffran och socker.

2. Rör i ca hälften av mjölet. Klicka i smöret och blanda till en deg. Tillsätt resten av mjölet, spara lite till utbakningen, och arbeta till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under duk ca 1½ tim.

3. Fyllning: Rör samman ingredienserna. Platta ut degen i en liten långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper. Tryck djupa gropar i degen och klicka i fyllningen. Låt jäsa 30–40 min.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min.

5. Glasyr: Rör samman florsocker och vatten. Ringla glasyren över vetebrödet när det svalnat.

 

Läs mer:

Snabb butterkaka med saffran

Saftiga saffransmuffins

Saffransskorpor med choklad och apelsin 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(394)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…