Annons

Annons

Saffransbullar med vaniljfyllning

Små saffransbullar som vi fyller med lyxig vaniljkräm. Vetebullarna är lätta att baka och smakar gudomligt gott av saffran och vanilj. Med vårt enkla recept blir saffransbullarna lika goda och saftiga varenda gång!

Annons
Saffransbullar med vaniljfyllning

Söta saffransbullar med vaniljkräm.

32–34 st
1 pkt jäst
2 dl kall mjölk
1 kuvert (½ g) saffran
½ dl strösocker
6½–7 dl vetemjöl
150 g mjukt smör

Fyllning
125 g mjukt smör
¾ dl strösocker
1½ msk vaniljsocker

Pensling & garnering
ägg
florsocker

Ugn 225°

 

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med mjölken. Tillsätt saffran, socker och det mesta av mjölet.

2. Tillsätt smöret klickvis. Arbeta degen smidig. Låt vila under duk 10 min.

3. Fyllning: Rör samman ingredienserna. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×30 cm. Dela degen på längden, så att det blir 2 långsmala rektanglar. Skär eller sporra ut trekanter. Lägg en klick fyllning på varje. Rulla samman från den breda delen.

4. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk, ca 1½ tim. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min. Sikta över florsocker strax före servering.

 

Läs mer:

Snabb butterkaka med saffran

Saftiga saffransmuffins

Saffransskorpor med choklad och apelsin 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…