Annons

Annons

Rödkål med kanel och stjärnanis

Kanel, 
stjärnanis och lagerblad 
ger god smak åt rödkålen. Ett klassiskt recept från Skanörs Gästis som garanterat gör succé på julbordet.

Dela
(0)

Rödkål

Klassisk rödkål – recept

600 g rödkål
smör till stekning
1 bit hel kanel
2 stjärnanis
1 lagerblad
0,3 dl äppelcidervinäger
0,3 dl ljus sirap
salt och peppar

 

Gör så här

1. Strimla rödkålen. Smält smör i en kastrull och tillsätt kålen, kanel och stjärnanis samt lagerblad. Låt kålen stå på låg värme tills den har släppt sin vätska, rör om då och då så att kålen inte bränns vid.

Annons

2. Låt gärna en del av vätskan koka bort. Tillsätt vinäger och sirap. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt stå någon minut.

 

Läs mer

Ägghalvor med silltopp

Juliga köttbullar

Janssons frestelse

 

Recept: Ola Liljenberg och Alexander Nilsson, Skanörs Gästis

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…