Annons

Annons

Rödbetsrisotto – lika vackert som gott

Unna dig något gott även om du ska laga mat till bara dig själv! Testa vår matredaktör Britt Maris goda risotto med rödbeta och getost – supergott!

Dela
(0)

Rödbetsrisotto med getost

Supergod, nyttig och färgstark 
vegetarisk rätt! Foto: Pontus Ferneman

Recept risotto 
med rödbetor och getost

1 port

2 dl hönsbuljong
1 msk finhackad rödlök
2 tsk smör
1 dl avorioris
1 dl vitt vin
1 färsk rödbeta
1 dl finriven parmesanost
salt och svartpeppar

Servering
50 g getost
2 kvistar rosmarin

Annons

Gör så här

1. Koka upp buljongen och håll den varm.

2. Fräs löken i smör utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs tills riskornen är glansiga och genomskinliga. Låt dem inte brynas. Späd med buljong och vin i grytan så att riset täcks. Låt koka någon min. Späd sedan kontinuerligt med mer buljong och vin. Rör om ofta.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Koka riset ca 15–20 min tills det fortfarande har lite tuggmotstånd. Det mesta av vätskan ska ha kokat bort.

4. Skala rödbetan, riv den fint. Blanda ner i riset och låt allt bli genomvarmt.

5. Tillsätt parmesanost och låt den smälta ner under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

6. Servering: Skär getosten i små tärningar och blanda dem i risotton. Lägg på lite färsk rosmarin.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

 

Läs mer:

krämig svamprisotto med ädelost

Räkrisotto med sparris och citron

Risotto med bacon


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…