Annons

Annons

Ljuvlig rabarbertosca – kakan alla vill smaka

Vem kan väl motstå en mjuk rabarberkaka med knäckig tosca på toppen? Njut den 
nybakad med lite lättvispad grädde till 
eftermiddagsfikat!

Dela
(256)

Rabarbertosca

Med knäckig tosca på toppen… Mumsigt gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarberkaka med tosca

ca 12 bitar

150 g smör
3 ägg
2  ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
2 msk strösocker
1½ tsk malen kanel
150 g rabarber

Toscaglasyr
75 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
ca 100 g mandelspån
1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk

Annons

Ugn 175°, 200°

Gör så här

1. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med avtagbar botten.

2. Fyllning: Rör samman socker och kanel. Skär rabarbern i 
bitar. Vänd dem i kanelsockret och tryck ner bitarna i smeten.

3. Grädda kakan på 175° i nedre delen av ugnen 35–40 min.

4. Toscaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna och låt smeten bara precis koka upp på svag värme.

5. Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.

 

Läs mer:

Mjuk rabarberkaka med vanilj och kardemumma

Härlig rabarbercobbler

Äntligen tid för rabarber- och jordgubbskaka!


Läs mer om:

Dela
(256)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…