Annons

Annons

Potatispizza med päron och chèvre

Tänk så mycket gott vi kan göra av potatis! Skivad tillsammans med päron och chèvre är den en delikatess på pizza. Och med färdiga bottnar skapar du en festmåltid på ett kick!

Dela
(49)

Potatispizza

Den här läckra potatispizzan gör
 garanterat succé! Foto: Pontus Ferneman

Recept festlig potatispizza med chèvre

2 st
1 färdigköpt pizzadeg (400 g)
10 kokta delikatesspotatisar
2–3 päron
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 msk torkad rosmarin
200 g chèvre

Ugn 225°

Gör så här
1. Rulla ut pizzadegen och dela den på mitten. Forma delarna till rundlar eller fyrkanter.

Annons

2. Nagga degen med gaffel. Pensla lätt med olivolja.

3. Skiva potatis och päron tunt. Lägg ut skivorna lite omlott över pizzabottnarna. Pensla med olivolja, strö på flingsalt och rosmarin.

4. Skär chèvren i en halv centimeter breda skivor och fördela över pizzorna.

5. Grädda varje pizza i 12–15 min. Klipp pizzan i portionsbitar före servering och garnera med rosmarinkvistar.

 

Läs mer:

Vegetarisk pizza på tortillabröd

Frasigt god lyxpizza med päron och ädelost

Fresta med ljuvlig sparris- och chèvrepizza


Läs mer om:

Dela
(49)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…