Annons

Annons

Potatisomelett med sparris och mozzarella

Lätt som en plätt med omelett! Du svänger snabbt ihop en omelett när hungern sätter in, och vill du ha den mer matig så kan du mosa ner lite kokt potatis i smeten. Så gott!

Dela
(55)

Potatisomelett med sparris

Här har vi fyllt omeletten med godsaker som sparris, mozzarella och tomat. Foto: Pontus Ferneman

Recept potatisomelett 
med sparris och mozzarella

1 port
2–3 kokta potatisar
2 ägg
2 msk vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk smör till stekning

Topping
1 tsk olja
2–3 sparrisar
50 g mozzarella
5 cocktailtomater
basilikablad

Annons

Servering
1 näve salladsblad

Gör så här

1. Mosa potatisarna i en djup tallrik. Tillsätt ägg, vatten, salt och peppar. Vispa samman till en tjock smet med hjälp av en gaffel.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Topping: Värm olja i en stekpanna och stek sparrisarna lätt. Lägg åt sidan. Skiva mozzarellan och halvera tomaterna.

3. Hetta upp stekpannan igen, klicka i smöret och häll i smeten. Dra lite med stekspaden runt om i smeten så att den gräddas jämnt. Sänk värmen efter en minut och lägg på toppingen. Låt omeletten stelna till några minuter under lock. Strö över basilikablad och servera med sallad.

 

Läs mer:

Ugnsomelett med sparris och mandel

Vegetarisk bondomelett

Omelett med rostade grönsaker


Läs mer om:

Dela
(55)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…