Annons

Annons

Chokladdoppad polkakola

Gör egna kolor och doppa dem i choklad – ett roligt pyssel som sprider härliga dofter i köket! Härlig mintsmak får de här kolorna av krossade polkagrisar och mintchoklad.

Annons

Chokladdoppad polkakola

ca 30 st

50 g smör
1½ dl ljus sirap
3 dl strösocker
2½ dl vispgrädde
½ tsk ättiksprit, 12 %
25 g polkagrisar, krossade

Garnering
100 g mörk choklad med mint

 

Gör så här

1. Lägg smör, sirap, socker och vispgrädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelvärme till ca 130° eller gör kulprovet. Rör om då och då. Ta från värmen. Tillsätt ättikspriten.

2. Lägg ett bakpapper i en form, ca 20×15 cm. Häll upp kolasmeten i formen. Strö på krossade polkagrisar. Tryck till lite och låt stelna. Skär kolan i bitar.

3. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa hörnen på kolorna i chokladen. Låt stelna på bakpapper.

 

Läs mer:

Julens godaste vaniljkola

Knäck med smak av polkagris

Ischoklad med polka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…