Annons

Annons

Plommonmuffins med ljuvlig nöttopping

Så gott med saftiga plommon i muffinsen! Testa gärna med egna varianter av nötblandningar till toppingen.

Dela
(120)

Plommonmuffins med nöttopping

Toppingen tar muffinsen till helt nya höjder! Foto: Anders Norrsell

Recept plommonmuffins med nöttopping


ca 12 st

6 plommon
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl standardmjölk

Nöttopping
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl valnötter
50 g smält smör
1 dl rörsocker
1/2 dl vetemjöl

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Topping: Hacka nötterna. Blanda nötter, smör, socker och mjöl och rör samman till en smulig massa. Ställ i kylen under tiden du gör muffinssmeten.

2. Kärna ur och dela plommonen i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret växelvis med mjölken. Rör till en slät smet.

3. Fördela plommonen i muffinsformar, gärna i ett muffinsbleck. Täck med smet, fyll inte formarna till mer än ¾.

4. Strö över nöttoppingen och grädda muffinsen i nedre delen av ugnen 13–15 min.

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!

Läs mer:

Krispiga plommonflan

Plommonkaka med pistaschnötter

Ljuvliga kladdmuffins med plommon 


Läs mer om:

Dela
(120)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…