Annons

Annons

Pepparkaksmuffins med ädelosttopp

Pepparkaksmuffins med krämig osttopping – lätt att göra och otroligt gott. Följ vårt recept och upptäck hur bra pepparkakans goda kryddor passar tillsammans med ädelostens sälta. Du kan förbereda muffinsen i god tid men lägg inte på osttoppingen strax före servering.

Annons

pepparkaksmuffins med ädelosttopping

ca 12 st

100 g smör, mjukt
21/2 dl farinsocker
2 ägg
11/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Ädelosttopping
140 g riven ädelost
1 dl crème fraiche

Garnering
lingon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst för hand el i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör mellan varje ägg. Vänd ner filmjölken.

2. Blanda mjöl med kryddor och bikarbonat och sikta ner detta i smeten.

3. Ställ ut formarna i ett muffinsbleck om du har det. Fördela smeten i formarna, fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen 13–15 min.

4. Ädelosttopping: Blanda ädelosten med crème fraiche i matberedare eller med stavmixer. Spritsa eller klicka ut lite topping på varje muffins.

5. Garnera med lingon.

 

Läs mer:

Mjuk pepparkaka i långpanna

Pepparkaka med ost och fikon

Rostad pepparkaka med ädelost

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(314)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…