Annons

Annons

Biscotti med smak av pepparkaka

Biscotti är en slags lyxiga italienska skorpor. I vårt recept har de fått smak av både pepparkaka och choklad. Superlyxiga småkakor som passar perfekt att fylla kakburken med!

Annons

Pepparkaksbiscotti

ca 48 st

150 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
½–1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 krm malda kryddnejlikor
1½ krm stött kardemumma
2 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
175 g mörk choklad

Ugn 175° , 100°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och kryddor smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka chokladen och tillsätt. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

3. Forma degen till 3 längder. Lägg dem på plåt med bakpapper. Platta ev till dem lite.

4. Grädda i mitten av ugnen på 175° ca 20 min. Ta ur ugnen, sänk temperaturen till 100°. Skär längderna i bitar.

5. Låt torka i 45–60 min.

 

Läs mer

Mjuk pepparkaka

Pepparkakssnitt

Pepparkakscheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…