Annons

Annons

Krämig pastagratäng med chorizo

Piffa upp pastagratängen med riktigt smakrika råvaror! Varva pasta, chorizo, oliver och läckra grönsaker i en form som sedan gratineras under ett generöst mozzarellatäcke. Mums!

Dela
(108)

Pastagratäng med chorizo

Servera pastagratängen med en enkel grönsallad, riven parmesanost och gott bröd. Foto: Anders Norrsell

Recept gratäng 
med pasta, korv och grönsaker

4 port

400 g pasta, t ex rigatoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 + 2 msk olivolja
1 liten squash
1 orange el röd paprika
3 chorizokorvar
1 förp krossade tomater á 390 g
1 förp hela körsbärs
tomater á 390 g
1 dl urkärnade oliver
1/2 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g mozzarella
1 kvist cocktailtomater

Annons

Till servering
basilika
riven parmesanost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Låt rinna av.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det blankt i 1 msk olja, utan att det får färg.

3. Ansa och skär squashen i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva korven. Fräs squash, paprika och korv i 2 msk olja.

4. Tillsätt tomater, oliver och lök. Låt småkoka ca 5 min. Grovhacka basilikan och vänd ner. Salta och peppra.

5. Blanda den kokta pastan med såsen. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Skiva mozzarellaosten och lägg ovanpå. Toppa med cocktailtomater och gratinera i nedre delen av ugnen ca 15 min.

6. Garnera med basilika och servera med parmesanost.


Läs mer:

Lyckas med gratängen – 7 smarta tips!

Krämig korv- och pastagratäng

Purjolöks- och chorizogratäng


Läs mer om:

Dela
(108)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…