Annons

Annons

Ostgratinerad falukorv

Här har vi piffat upp en traditionell ugnsbakad falukorv med lite kryddstarka korvar. Bjud lite fluffigt potatismos till så har du snabbt och lätt fixat en riktigt läcker vardagsmiddag som du lagar på nolltid!

Annons

Ostgratinerad falukorv

4 port

1 falukorv, 400 g
400 g körsbärstomater
2 kryddiga korvar, t ex salsiccia
1 purjolök
200 g riven mozzarellaost
färsk timjan

Potatismos
700 g potatis
50 g smör

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skär snitt i falukorven men inte helt igenom, lägg den i en ugnsfast form.

2. Dela tomaterna mitt itu. Skär de kryddiga korvarna i slantar. Strimla purjolöken. Lägg alltsammans runt falukorven. Strö över riven ost och stek i ugnen i ca 20 min. Klipp över färsk timjan.

3. Potatismos: Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vispa (med elvisp) till ett mos med smöret. Smaka av med salt och peppar.

 

Läs mer:

Krämig korv- och pastagratäng

Läcker falukorvsgrytagryta för liten peng

5 vardagsfavoriter med falukorv

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(344)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…