Annons

Annons

Saftig nötkaka med chokladglasyr

Recept på saftig mjuk kaka med nötter och ljuvlig nutellaglasyr! En kaka som är lätt att baka och passar perfekt både till fikastunden och som efterrätt.

Dela
(87)

Nötkaka med nutellaglasyr

Nötkaka med chokladglasyr – recept

10–12 bitar

3 ägg
2½ dl strösocker
200 g malda hasselnötter el hasselnötsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Chokladglasyr
1 dl crème fraiche
250 g nutella
2 msk kakao

Annons

Garnering
ca 50 g hasselnötter
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda nötter, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

4. Chokladglasyr: Värm crème fraiche, nutella och kakao i en kastrull under omrörning. Bred glasyren på kakan. Garnera med nötter.

 

Läs mer

Mjuk pepparkaka med kolaglasyr

Mjuk chokladkaka med vit chokladkräm

Citronsockerkaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(87)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…