Annons

Annons

Mustig tomatsoppa med ostfyllda tortillabröd

Snabbt och lätt ska det gå att laga vardagsmaten! Här frestar vi med en värmande tomatsoppa som serveras med ostfyllda tortillabröd.

Annons

Mustig tomatsoppa

4 port

1 kg mogna tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
5 dl grönsaksbuljong, 1 tärning
1 dl vitt vin
1/2–1 dl vispgrädde
salt och peppar
1 dl hackad basilika

Ostfyllda tortillabröd
4 tortillabröd, storlek medium
1 burk färdig tomatsås, ca 250 g
100 g riven mozzarellaost
1 knivsudd chiliflakes
lite olivolja

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tärna tomaterna. Skala och hacka löken, finhacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tärningar. Koka samtliga ingredienser 10 min tillsammans med buljongen. Häll av lite av buljongen.

2. Mixa med stavmixer och späd till lagom konsistens med vin och grädde. Smaka av med salt, peppar och basilika.

3. Lägg två tortillabröd på plåt med bakpapper. Bred på ett tunt lager tomatsås, häll resten i soppan. Strö osten över bröden och mal lite chiliflakes över. Täck med de andra två tortillabröden. Pensla lite olivolja på bröden. Värm i ugn 7–8 min. Skär upp i ”tårtbitar” och servera till soppan.

 

Läs mer:

Nachogratinerad tomatsoppa

Mustig toscanasoppa

Krämig tomatsoppa med örtsticks

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…