Annons

Annons

Ljuvliga morotsrutor i långpanna

Klassiskt saftig morotskaka som får lite extra smak av saffran. Toppa den mjuka kakan med en krämig frosting på färskost och vit choklad. Du bakar morotskakan i långpanna, det är enkelt och smidigt och så räcker det till många!

Dela
(8)

Morotskaka i långpanna

Morotsrutor i långpanna – recept

ca 24 rutor

200 g smör
1 kuvert saffran (0,5 g)
rivet skal av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
300 g morötter
100 g hasselnötter
4 ägg
3½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära

Annons

Frosting
100 g smör
150 g vit choklad
300 g färskost, t ex philadelphiaost
2½ dl florsocker

Garnering
apelsinskal
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta bort från värmen. Tillsätt saffran, apelsinskal och -saft. Skala och riv morötterna fint. Hacka nötterna fint. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och nötter. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret och morötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

4. Frosting: Smält smöret. Ta bort från värmen. Hacka och tillsätt chokladen och rör tills den smält. Rör ner färskost och florsocker. Vispa samman till en slät smet. Bred den på kakan. Låt stelna i kylen. Skär i rutor. Garnera med apelsinskal.

 

Läs mer

Mjuk pepparkaka med kolaglasyr

Mjuk chokladkaka med vit chokladkräm

Citronsockerkaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…