Annons

Annons

Mjuk äppelkaka med doft av kanel

Klassisk sockerkaka som vi fyller med äpple, kanel, socker och smör. Vårt recept är superenkelt att följa och ger en lika fin och härligt fluffig sockerkaka varje gång!

Dela
(7)

Mjuk äppelkaka med doft av kanel

Mjuk äppelkaka med doft av kanel.

Kaneldoftande äppelkaka – recept

10–12 bitar

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
3/4 dl mjölk

Fyllning
ca 2 äpplen
1½ msk strösocker
1½ tsk malen kanel

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta bort från värmen. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vänd ner det i äggsmeten varvat med smöret och mjölken.

3. Fördela smeten i en smord och bröad stjärnform el en rund form, 22–24 cm i diam.

4. Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker och kanel. Vänd äppelklyftorna i kanelblandningen. Lägg klyftorna ovanpå smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 min.

Tips! Servera gärna en klick lättvispad grädde till – mums.

 

Läs mer

Mjuk pepparkaka med kolaglasyr

Mjuk chokladkaka med vit chokladkräm

Citronsockerkaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…