Annons

Annons

Mazarinrutor med kokos och citrus

Baka mazarinerna i långpanna – hur smidigt som helst och de räcker åt många! Extra ljuvliga blir de med citron, lime och kokos i både fyllning och glasyr!

Dela
(333)

Citrusmazariner i långpanna

Bakverket får en frisk smak av citrus och kokosflingor!

Recept mazariner 
med kokos och citrus i långpanna

35 st

350 g smör, mjukt
5 dl strösocker
4 ägg
100 g skållad skalad mandel
6 bittermandlar
2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl filmjölk

Annons

Glasyr
4 dl florsocker
1 msk pressad citron el lime
2–2  ½ msk vatten
1½–2 dl kokosflingor

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Mal mandel och bittermandel. Rör ner all mandel i äggsmeten tillsammans med kokos samt lime- och citronskal.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta och vänd ner det i smeten växelvis med filmjölken. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Blanda florsocker och lite vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan. Garnera med kokos. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Mazarinbitar med lemon curd

Bärfylld mazarinkaka i långpanna

Mazarinrutor med honungstosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(333)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…