Annons

Annons

Matjesröra med brynt smör

Sill hör julen till och här serverar vi matjesröran i snapsglas – praktiskt på en buffé med smårätter eller på det klassiska julbordet. Med vårt recept på sillröra med brynt smör trollar du fram en uppskattat sillrätt på nolltid!

Annons

matjesröra

8 glas

50 g smör
200 g matjessill
2 kokta kalla potatisar
2 hårdkokta ägg
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
lite salt

Garnering
gräslök

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det doftar nötigt. Ta av och låt det svalna något.

2. Låt matjessillen rinna av. Dela sill, potatis och ägg i små tärningar. Blanda samtliga ingredienser med det brynta smöret, smaka av med salt.

3. Fördela blandningen i små snapsglas på fot.

4. Garnera med gräslök.

Tips! Om man vill ha mer julkänsla kan man blanda ner granatäppelkärnor.

 

Läs mer:

Matjesröra i fin form

Matjesröra som starter

Matjessill med ägg och brynt smör

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…