Annons

Annons

Snabb lövbiffsgryta med pasta

Vi gillar när maten är både lätt- och snabblagad! Här får du recept på en himmelskt god lövbiffsgryta som får smak av senap och persilja och serveras med pasta.

Annons

Lövbiffsgryta

4 port

400 g lövbiff
1 gul lök
2 msk smör
salt och peppar
1 msk vetemjöl
2 msk fransk senap
3 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl hackad persilja
300 g pasta

 

Gör så här

1. Skär köttet i ca 5 cm långa strimlor. Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i 1 msk smör, ta upp.

2. Öka värmen och bryn köttet hastigt i resten av smöret. Minska värmen och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar. Pudra över mjölet. Rör om.

3. Tillsätt senap och crème fraiche. Strö över körsbärstomaterna och låt puttra 5–7 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.

4. Koka pastan enl anv på förp. Servera pastan till grytan.

 

Läs mer:

Lövbiff med grönpepparsås

Fyllda lövbiffar med örtsmör

Festlig lövbiffsgryta

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(490)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…