Annons

Annons

Baka Lindas smuldegskakor

Alla kan baka och lätt ska det vara! Här bjuder bloggaren Linda Andersson på goda småkakor gjorda av smulpajsdeg.

Dela
(215)

Linda Anderssons muldegskakor

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – makalöst gott! Foto: Thomas Hjertén

Recept Linda Anderssons lättbakade smuldegskakor

ca 24 stycken

150 g smör, kylskåpskallt
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1⁄2 tsk flingsalt

Ugn 180°

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

Annons

2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje kaka. Forma dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så att degen blir för kompakt.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 minuter. Låt dem kallna och stelna på plåten. Pudra gärna kakorna med florsocker före servering.

Lindas kakor

Receptet är hämtat ur boken Lindas kakor (Bokförlaget Semic)

Av Linda Andersson

Foto: Thomas Hjertén

 

Läs mer:

Havrekakor med kokos

Havrekakor med russin

5 snabba småkakor


Läs mer om:

Dela
(215)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…