Annons

Annons

Leilas snowy chocolate crackles

Leila Lindholm bjuder i sin bok Sweet Christmas på ljuvliga amerikanska chokladkakor som med sin snöiga skrud passar utmärkt till julen. De är spröda på ytan men saftiga inuti tack vare att de innehåller hackad choklad som smälter i munnen. Receptet hittar du här!

Snowy chocolate crackles

Leilas snowy chocolate crackles – recept

18 kakor

100 g mörk choklad, 70 %
60 g mjukt smör
11⁄2 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
1⁄2 tsk vaniljsocker
1⁄2 tsk kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1⁄4 dl mjölk, 3 %
1 dl strösocker
1⁄2 dl florsocker

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt chokladen svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, nystött kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör ner mjölblandningen och mjölken. Arbeta samman till en lätt kladdig deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen några timmar.

5. Sätt ugnen på 175°.

6. Forma 18 bollar av degen. Rulla varje boll först i strösocker, sedan i rikligt med florsocker. Placera kakorna på en plåt med bakpapper och platta till dem lite lätt.

7. Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter, tills ytan kracke
lerar.

 

Recept av Leila Lindholm och foto av Wolfgang Kleinschmidt ur boken Sweet Christmas

 

Läs mer:

4 snabba småkakor för oväntat besök

Chokladkakor med kokos

Godiskakorna du inte kan motstå

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…