Annons

Annons

Lyxiga tarteletter med lax

Vankas det buffé? Bjud på dessa lättlagade och goda laxtarteletter med krämig fyllning. De går utmärkt att förbereda och passar lika bra att servera ljumma som kalla.

Annons

laxtarteletter

16 st

Pajdeg
75 g smör
21/2 dl vetemjöl
3/4 dl kesella

Fyllning
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk skånsk senap
1/2 msk flytande honung
2 msk finhackad dill
2 msk färsk riven pepparrot
100 g kallrökt skivad lax
1–11/2 dl riven lagrad ost

Garnering
150–200 g kallrökt skivad lax
dill

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i lätt smorda aluminiumformar (mazarinformar el engångsformar). Nagga bottnarna med en gaffel. Låt formarna stå i kylen i minst 30 min.

2. Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, senap, honung, dill och pepparrot. Strimla laxen och fördela den och riven ost i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med sticka att äggstanningen stannat. Täck över om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.

3. Dela stora laxskivor. Snurra ihop dem till små rosor. Garnera tarteletterna med laxrosorna och dill.

 

Läs mer:

Frasig skaldjursform

Laxpaj med purjolök

Smörrebröd med lax och räkor

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…