Annons

Annons

Festlig lax- och räktårta

Lyxig cheesecake med lax och räkor passar perfekt på festen. Lax, räkor och rom i en oemotståndligt
 god festrätt som dessutom är superenkel att laga! Det lyxiga receptet hittar du här!

Dela
(406)

Cheesecake med räkor och lax

Cheesecake med lax och räkor – recept

8 bitar

Botten
250 g kavring
75 g smält smör

Fyllning
3 gelatinblad
2+1 dl crème fraiche
400 g färskost
½ dl finriven pepparrot
3 msk hackad gräslök
1 msk rivet citronskal
200 g kallrökt lax i bit
salt och vitpeppar

Annons

Garnering
300 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
100 g stenbitsrom el annan rom
1 citron
ev ärtskott

 

Gör så här

1. Botten: Kantskär och tärna brödet, mixa sedan i matberedare. Blanda ner smöret. Tryck ut smulblandningen i en springform, ca 24 cm i diam, ställ i kylen 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 min. Rör samman 2 dl crème fraiche och färskost.

3. Rör ner pepparrot, gräslök och citronskal. Skär laxen i små tärningar och rör ner. 
Smaka av med salt och peppar.

4. Värm 1 dl crème fraiche på svag värme. Ta upp, krama ur och tillsätt gelatinet så det smälter. Vispa ner det i ostsmeten.

5. Bred ut osten över brödbottnen. Ställ 
i kylen 4–5 tim. Gärna över natten.

6. Garnering: Dekorera med räkor, kallrökt lax, rom, citron och ärtskott.

 

Läs mer:

Laxcheesecake med pepparrot

Cheesecakerutor med skinka och tomat

Cheesecake med kräftstjärtar

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman



Läs mer om:

Dela
(406)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…