Annons

Annons

Lax med honungsglaze och mangosalsa

Laga läcker laxfilé med honung och ingefära och servera en fräsch salsa av mango, avokado och bönor till. Vårt goda recept är både nyttigt och snabblagat!

Annons

Laxfilé med honungsglaze och mangosalsa

4 port

500 g laxfilé

Glaze
2 salladslökar
2 msk rapsolja
2 msk sojasås
2 msk riven färsk ingefära
3 msk flytande honung

Mangosalsa
2 mangor
1 avokado
1 liten hackad rödlök
200 g svarta bönor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Glaze: Hacka salladslökarna. Blanda med resten av ingredienserna till glazen.

2. Lägg laxen i en smord ugnsform. Häll över glazen och stek i ugnen ca 12 min. Vakta noga, honungen i glazen kan lätt brännas vid.

3. Mangosalsa: Skala och tärna mangor och avokado. Skala och hacka rödlöken. Skölj bönorna och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera laxen med mangosalsan och ev även kokt ris eller matvete.

 

Läs mer:

Sesamlax med asiatisk sallad

Lyxig laxgratäng med räkor

Lax med chimichurri

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…