Annons

Annons

Lättlagad teriyakikyckling

Kycklingfilé med teriyakisås, sesamfrön och wokgrönsaker – snabbaste festmaten med härliga smaker!

Dela
(0)

Lättlagad teriyakikyckling

Låt teriyakimarinerade kycklingfiléer fixa festen! Foto: Pontus Ferneman

Recept festlig och lättlagad teriyakikyckling

4 port
4 port ris
700 g delade kycklingfiléer
1/2+1/2 msk olja
salt, peppar
1 dl teriyakisås
1 msk sesamfrön
1 förp wokgrönsaker, 500 g
1/2 tsk chiliflakes (kan uteslutas)

Annons

Ugn 150°

Gör så här

1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Stek kycklingen hastigt på hög värme i 1/2 msk olja. Salta och peppra och lägg i en ugnsform.

3. Häll teriyakisåsen över kycklingen och strö sesamfrön ovanpå. Stek i ugn ca 10 min. Känn med en sticka att kycklingen är klar. Köttsaften ska vara helt genomskinlig.

4. Tina wokgrönsakerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda ev med chiliflakes. Stek dem hastigt i 1/2 msk olja på hög värme.

5. Servera kycklingen med ris och grönsaker.

 

Läs mer:

Ugnsstekt sesamkyckling med teriyakisås

Supersnabb kycklinggratäng med bacon

Festkyckling på nolltid


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…