Annons

Annons

Krämig potatissoppa

Njut av en len och krämig potatissoppa som smaksätts med salladslök och citron – Fräscht och gott!

Dela
(205)

Potatissoppa

Den späda salladslöken bryter fint till potatisens milda fina smak! Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig potatis-
 & färsklökssoppa

4 port
10–15 små potatisar
1 knippe salladslök
3–4 späda morötter
5 dl grönsaksbuljong
2 dl frysta ärter
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
½ citron, rivet skal
salt och peppar
persilja eller körvel

Annons

Gör så här
1. Dela potatisarna i tärningar. Ansa och skiva salladslökar och morötter. Koka potatisbitarna i buljongen, 5–6 min. Häll i de skivade morötterna och koka ytterligare 3 min. Tillsätt sedan salladslök och ärter. Låt sjuda 2 min till. Sila bort grönsakerna och spara buljongen i en stor kastrull.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Vispa ut mjölet med lite av mjölken. Häll resterande mjölk samt grädden i buljongen och låt koka upp. Tillsätt redningen och låt sjuda 5 min. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.

3. Vänd ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Häll upp i tallrikar, strö över persilja eller körvel. Servera med ett gott bröd.

 

Läs mer:

Potatis- och purjolökssoppa toppad med lax

Lättlagad potatissoppa med räkor

Jordärtskockssoppa med bacon


Läs mer om:

Dela
(205)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…