Annons

Annons

Pastagratäng med kassler – lättlagat och gott!

Middagsmaten behöver inte vara komplicerad för att vara god! Blanda pasta, kassler och purjolök med krämig ost- & pestosås – gratinera och servera!

Dela
(206)

Pastagratäng med kassler

Pesto, kassler, örter och 
parmesanost – en gratäng med vårliga smaker! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad pastagratäng med kassler

4 port

300–400 g valfri pasta, 
t ex skruvar el penne
1 purjolök
200 g bladspenat
300 g kassler, hel bit
140 g tärnat bacon
3 dl crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
1 dl riven parmesanost
1/2 dl grön pesto
2 msk finhackad persilja
smör till stekning

Annons

Garnering
kryddgrönt, t ex basilika
riven parmesanost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Skölj och strimla purjolöken. Ansa spenaten.

2. Fräs purjo och spenat blankt och smidigt i smör utan att det får färg. Sila bort ev vätska från spenaten. Tärna kasslern. Fräs bacon och kasslertärningar i smör. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Blanda crème fraiche, ostsorterna, pesto och persilja i en stor skål. Tillsätt pasta, kassler och bacon. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

4. Gratinera i nedre delen av 
ugnen i ca 20 min. Garnera med kryddgrönt och parmesanost.

5. Servera med grönsallad, bröd och gärna lite extra pesto.

 

Läs mer:

Kasslergratäng med krämig ostsås

Lyxa till kasslern

Snabb kasslergratäng med pesto


Läs mer om:

Dela
(206)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…