Annons

Annons

Fresta med krämig fläskfilégratäng

Väntar du gäster till helgen? Då ska du satsa på en lättlagad gratäng att bjuda på! Örtbakade rotfrukter, saftig fläskfilé, smakrik salami och krämig paprikasås – allt gott i en och samma form!

Dela
(234)

Örtdoftande fläskfilégratäng

Hela festmiddagen i en form – praktiskt, gott och lättlagat! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad 
fläskfilégratäng med örter och salami

4 port

900 g potatis
1 påse snackmorötter 
ca 200 g
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
1/2 dl finhackade 
örter
flingsalt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
1/2 dl ajvar relish
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
75 g skivad salami
10  –12 cocktailtomater
150 g fetaost

Annons

Garnering
färsk timjan

Ugn 200°

Gilla Hemmets på Facebook

 

Gör så här

1. Skala och skiva potatisen tunt. Dela morötterna i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och strimla löken.

2. Blanda örterna med rotfrukter och grönsaker och häll det i en smord ugnsform. Salta och peppra.

3. Blanda grädde och ajvar. Häll blandningen i formen, peta med en gaffel så att grädden kommer ner överallt. Tillaga i nedre delen av ugnen, 35– 40 min.

4. Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn det runt om i smör i stekpanna. Ta av från plattan och låt köttet vila i ca 15 min. Skiva upp det.

5. Ta ut gratängen från ugnen och placera köttet i rader på potatisblandningen. Vik salamiskivorna dubbla och stick ner mellan köttskivorna. Halvera tomaterna och placera ut runt om i formen.

6. Smula fetaost överst i formen. Gratinera vidare i ca 15 min. Garnera med timjan.

 

Läs mer:

Fläskfilégratäng med tacosmak

Exotisk fläskfilégratäng

Fläskfilé med bacontäcke


Läs mer om:

Dela
(234)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…