Annons

Annons

Lättbakad äppel- och mandelpaj

Sväng ihop ett gäng lättbakade äppelpajer som blir fantastiskt goda under ett pösigt täcke av crème fraiche och mandelmassa! Så lätt och så gott!

Dela
(12)

Äppelpaj med mandelmassa

Lättbakad äppelpaj som bakas i portionsformar – så trevligt och gott att servera. Foto: Anders Norrsell

Recept lättbakad äppelpaj med mandelmassa

4 port
4–6 äpplen
2 ägg
¾ dl strösocker
2 dl crème fraiche
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa, riven
50 g mandelspån

Garnering
florsocker
äppelklyftor
ev citronmeliss el mynta

Annons

Serveras med
vispgrädde el vaniljglass

Ugn 200°

Gör så här

1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt crème fraiche, mjöl, vaniljsocker och mandelmassa.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fördela smeten över äppelklyftorna. Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min.

4. Servering: Pudra över florsocker, garnera med äppelklyftor och ev citronmeliss eller mynta. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Läs mer:

Mandeläppelpaj med daim

Äppelpaj med mandelsmulor

Äppelpaj med mandelmassa och punsch


Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…