Annons

Annons

Läcker lakritsknäck

Koka knäck med smak av lakrits! Vårt recept ger verkligen en perfekt knäck med det där lilla extra.

Annons

lakritsknäck

80–100 st

2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
25 g smör
½–1 dl krossad turkisk peppar (karameller)

 

Gör så här

1. Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad gryta. Låt koka under omrörning lite då och då, tills smeten är 125–135° (beroende på hur hård du vill ha knäcken). Eller gör kulprovet, ta av kastrullen när du tycker kulan är lagom hård.

2. Ta kastrullen från värmen. Rör i smöret och det mesta av den turkiska pepparn. Häll smeten i formar. Strö resterande turkisk peppar ovanpå varje knäck. Låt stelna.

Tips! Så här krossar du turkisk peppar: Lägg karamellerna i en plastpåse, förslut och kavla eller banka med brödkaveln.

 

Läs mer:

Knäck med jordnötter

Knäck med smak av polkagris

Hur gör man ett kulprov?

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…