Annons

Annons

Lättlagad kycklingpanna med bacon och gräslök

Snabb, god och lättlagad – det är så vi vill att middagsmaten ska vara! Laga vår festliga kycklinggryta och få tid över till annat. Du lägger bara alla godsakerna i samma panna!

Dela
(3.04k)

Kycklingfilé i senapssås

Bacon och vinbärsgelé lyfter denna kycklingrätt till nya höjder.

Recept krämig kycklinggryta med bacon

4 port

500 g kycklingfilé
1 msk smör
140 g bacon

Sås
4 dl sky och vatten
2 msk konc kalv- el kycklingfond
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk gelé
1 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk soja
3 msk vetemjöl

Annons

Garnering
3 msk klippt gräslök
vinbärsgelé

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra efter smak. Strimla och stek 
baconet för sig.

2. Sås: Skölj ur pannan med vatten och sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp till 4 dl. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp.

3. Lägg kycklingen i en traktörpanna och häll över såsen. Låt sjuda ca 5 min.

4. Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med kokt ris, sparris och tomater.

 

Läs mer:

Gratäng med kyckling och pesto

Snabb chilikyckling i form

Whiskykyckling med klyftpotatis

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(3.04k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…